2014. június 24., kedd

A metrón történt

Jaj de jó! Mégis csak lett szabad helyem! Lehuppanok az ülésre. Még ez a fránya táska is milyen nehéz! Na meg hulla vagyok. Minden bajom van. Belefáradtam ebbe a mai napba, pedig otthon még vár rám egy s más teendő. Hátradőlök az ülésen és felnézek, vagy jobban mondva kinézek magamból. 

Átellenben egy csinos fiatal lányka ül, de jól látok? Hiszen ő sír... Istenem, mi lehet a baja? Az ember nem sír csak úgy! Na jó, néha megkönnyebülés, de mindig oka van, és bár örömében is sírhat az ember, erről a lányról mélységes bánat tükröződik.

Elgondolkodom. Felszálltam a metróra a fáradtságommal, dög nehéz táskámmal, és az általános nyavajgásaimmal csak arra koncentrálva, hogy jusson egy fránya ülőhely, erre itt ül velem szemben valaki, akinek akkora bánata van, hogy nem bírja abbahagyni a sírást. 
A fenébe, hogy ez a metró mindig tele van! Néha elém állnak és nem látom a lányt. Aztán újra megpillantom két utas közt, ahogy a testük közt rés marad.

Látszik, hogy a gondolatai, lelke valahol máshol jár. Csak a teste utazik. Kivárom a lehetőséget, morfondírozok, ha netán felszabadul a hely mellette, átülök hozzá, és megkérdezem tőle, hogy mi történt. Nem tolakodóan, csak úgy, hogy segíthetek-e? 

Ó te jó ég! Látom feláll. Leszáll, és soha nem fogom már megtudni, hogy mi volt a baja. Metró megáll, és micsoda meglepetés! Nem száll le. Felszabadult mellettem egy hely, és ide ül mellém. 
-Nem zavarom? -kérdezi. -Nem, épp ellenkezőleg! -válaszolom.
-Nem tudom az okát, de valamiért nagyon szimpatikusnak találom, és azt is láttam, hogy többször rám nézett. -mondja még mindig a könnyeit nyelve. -Kérem, tényleg ne haragudjon rám! 
-Néztelek, ahogy sírtál. -válaszolom. -Láttam rajtad, hogy szenvedsz valamitől. -Igen, jól látta. -mondja.
-És tudok neked segíteni valamiben, hogy jobban érezd magad? -Olyan szép vagy, fiatal, megosztanád velem szomorúságod okát? -kérdezem.  -Nem hiszem, hogy tudna segíteni, bár jó volna önnel beszélgetni, de sajnos a következőnél leszállok. 

Látom elővesz egy cetlit és ráfirkant valamint. Nézem, a telefonszáma. -Megtenné, hogy felhív? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése